Consilierea spirituala

S-a publicat Aprilie 12, 2012 de Moniq

Motto: Oare cate stele stau de veghe cand doua inimi se unesc, si  Universul conspira magic la auzul cuvintelor: te iubesc? Dar cand doua inimi se despart toate stelele plang si cad peste noi , de se intuneca cerul.

Orice despartire creeaza o trauma in inima celui ranit si atunci tot universul sufera , in imensitatea lui. Cum am putea evita atata suferinta care se reflecta in noi toti,  pentru ca toti suntem picaturi ale aceluiasi ocean numit umanitate ?    Cred ca daca am fi mai intelepti, sau mai atenti, sau mai intuitivi am putea intelege ca viata aceasta e ca un rol pe care trebuie sa-l jucam cu detasare, cu bucurie, cu entuziasm. Dar pentru asta trebuie sa fi suferit mult, sa fi plans mult, sa fi regretat mult si in final ,sa fi inteles ca in toata complexitatea vietii cele mai mari adevaruri sunt defapt cele mai simple.

E usor sa-ti conduci viata ascultandu-ti intuitia. Asta nu inseamna ca viata e mai usoara, ci doar ca iti implinesti menirea. Si nu e nimic mai important pe lume decat sa-ti implinesti menirea. In fiecare clipa din viata alegem. Constient sau inconstient prin fiecare decizie pe care o luam, ne generam viitorul.Dar cum alegem daca noi nu ne auzim intuitia? La intamplare ! Sigur nici asta nu e haotica  fiindca  rezonam cu ceea ce emitem, doar ca  nu suntem constienti de asta. Uneori alegerile pe care le facem ne indeparteaza foarte mult de la ceea ce este cu adevarat menirea noastra, si atunci viata devine din ce in ce mai grea. Pierderi , suferinta, boli, accidente , toate reflecta faptul ca nu suntem pe calea pe care ar trebui sa fim, ca nu reusim sa ne invatam lectiile de viata, si ele se tot repeta, si se repeta, si noi ne tot invartim intr-un cerc vicios.Intuitia e cea care ne spune care este alegerea care ne conduce la invatarea fiecarei lectii si tot ea ne reveleaza lectia.

Dar cati pot spune ca-si asculta intuitia?… Sau cati pot spune asta la 17 sau 18 ani cand iau decizii care le afecteaza intreaga viata? Da, e minunat pentru cei care stiu ce au de facut, care simt care le este menirea si o urmeaza, pentru cei care intuiesc calea dreapta. Dar ceilalti, cei mai multi? Cei care nu au privilegiul de a avea parinti intuitivi care sa-i ghideze, care nu stiu ca ceea ce se vede ( materia ) e doar 4% din ceea ce este o fiinta, restul e energie?Cei care nu pot deosebi cuvantul de intentia cu care e spus, cei care nu percep dincolo de cuvinte?

Sigur, toti ar trebui sa-si dezvolte aceste abilitati , innascute dealtfel. Dar asta se intampla in timp, prin preocupare, prin exercitii,prin interes acordat evolutiei personale. Cei care nu fac asta sunt atunci frunze in vant? Si da si nu. Evolueaza si ei in ritmul lor, lovindu-se mereu cu capul de pragul de sus , pana cand inteleg cine sunt, de unde vin si unde se duc. Si viata lor e dictata de inconstient, nu stiu de ce au ales asa si nu altfel, nu stiu de ce se despart din relatii care pareau cele mai potrivite, nu stiu de ce atrag in viata lor aceleasi si aceleasi tipare mereu, si nu-si dau seama nici macar ca se intampla asa.

Toti ne spun ce minunat e cand ajungi sa-ti asculti inima . Si asa e! Avem ingerii, mereu alaturi de noi, dar nu-i auzim decat cand ne deschidem inima. Avem rugaciunea, meditatiile, faptele bune, altruismul, devotamentul, detasarea, iubirea de sine, compasiunea, instrumente cu care faurim un om spiritual, din ce in ce mai spiritual, care traieste intr-o perfecta comuniune cu natura.

Dar ce e de facut pana atunci?…

Daca asta se intampla la 50 de ani? Tot ce-am trait pana atunci ne-a pregatit, e-adevarat. Dar ce bine era  sa fi stiut toate astea la 18 ani, cand ne-am ales cariera, sau cand ne-am ales partenerul de viata , sau cand am decis sa ne mutam intr-o alta localitate sau alta tara. Daca ajungem sa stim ce trebuia sa facem cu viata noastra , la un moment dat,cand avem o cariera, o familie si descoperim ca trebuia sa facem complet altceva? Intr-un moment in care incepem sa ne transformam,sa  ne reinventam, si din tot ce-a fost pana atunci, nu ramane decat experienta a ceea ce nu trebuie sa mai facem, nu trebuie sa repetam, tipare, negativitate,traume, greseli.

Ce facem pana cand ajungem sa ne ascultam intuitia si sa ne ghidam singuri?  O solutie ar fi sa existe in scoli, materii care sa ne educe in sensul asta, sau sa avem parinti care sa ne deschida calea, sau  sa apelam la ajutorul celor care au facut o meserie din a-i ajuta pe semenii lor sa-si deschida orizontul catre lumea interioara, sa -i ajute sa accelereze procesul de constientizare.

Avem la dispozitie foarte multi oameni care s-au preocupat de aceste lucruri , le-au studiat, le-au experimentat , au invatat, si acum sunt deschisi sa-i ajute pe altii sa ajunga mai repede acolo unde lor le-au trebuit ani de studiu si exercitii. Vorbesc aici de astrologi, tarologi, terapeuti si toti cunoscatorii mecanismelor energiilor subtile.

Cu bucurie pot spune ca ma aflu si eu printre cei care au acumulat multe cunostinte si experienta in domeniul consilierii spirituale, avand ca suport de divinatie, Tarotul.

Consultarea Tarotului este un act de inalta spiritualitate , este ca  o materie de studiu la scoala transformarii personale, este un instrument de explorare a trecutului  karmic ( tarologia karmica) precum si a contractului karmic din aceasta viata. Cu ajutorul Tarotului accesam informatii importante care ne dezvaluie probleme, blocaje psihologice interioare de care nu suntem constienti ca exista. Noi vedem doar ca nu ne merge bine in cutare sau cutare domeniu, dar nu putem accesa planurile subtile ale subconstientului, unde sunt inmagazinate toate traumele si durerile trecutului , de care nu ne putem elibera , pentru simplul motiv ca nici nu stim ca exista, si care au ca efect toate aceste probleme.

Din aceasta perspectiva , consultarea Tarotului este foarte  departe de a fi „ghicitul in carti” . Tarologia , ca si astrologia descopera cauzele din trecut ( chiar si alte vieti) ale  problemelor de azi ,pe care noi le resimtim in viata noastra, si nu reusim sa le gestionam, pentru ca nu le intelegem, nu le cunoastem originea.

Tarotul , prin consultarea lui,  , ne arata nivelul evolutiei noastre spirituale, ofera solutii pentru marirea vibratiei energetice, deci, trecerea pe un alt nivel, este un profund instrument subtil de revelare a lectiilor de viata si a nivelului la care ne aflam in insusirea lor.

Asa cum spunea Osho, ar trebui sa se face un proces cand doua persoane se casatoresc , sa vedem cat sunt de compatibile spiritual, nu cand ele se despart,si nu mai e nimic de facut. Cu ajutorul Tarotului putem explora universul compatibilitatii cu o alta persoana, care sunt lectiile de viata pe care le vom experimenta impreuna, si mai ales ce reprezinta acea relatie din punct de vedere karmic.

Stim cu totii, ca  oamenii, dar femeile mai ales, vad intr-o relatie de iubire, implinirea prin casatorie , traiul fericit pana la adanci batraneti.  E greu de conceput ca exista o legatura karmica intre doi parteneri, si ca acea relatie e menita sa dureze doar pana cand se platesc datoriile karmice, si nu pana la capatul vietii.Si atunci apare suferinta ,si durerea ,si bolile, pentru ca nu ne putem impaca cu ceea ce este, cu ceea ce ni se intampla , si mai ales nu intelegem de ce se intampla.

Omul in subtilitatea lui nevazuta, energetica, si relatiile karmice dintre oameni, reprezinta  cea mai complexa explorare care se poate face cu ajutorul Tarotului.

Odata descoperite cauzele, se poate trece la vindecarea lor, la  transformare, la  echilibrare energetica prin diversele  forme de terapie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: