„SEMNELE”- mesaje divine, oglinda intuitiei

S-a publicat Noiembrie 3, 2012 de Moniq

Mă afund uneori în gânduri, și toiagul amintirilor îmi sprijină sufletul pe trecut… trecutul meu, al prietenilor mei,al tuturor celor pe care îi cunosc. Marele disconfort al multora , uitându-mă înapoi, este că, ori regretă ce au făcut, ori regretă ca n-au făcut altceva, ori că n-au înțeles niciodată de ce au făcut așa și nu altfel. Privesc prezentul, si observ ca cei mai mulți nu știu de ce au ajuns într-o situație sau alta, care nu-i reprezintă. Au frământări continue, sunt copleșiți de stres și de incapacitatea de a-și trasa viitorul. Oamenii sunt incapabili să ia decizii cu care să fie împăcați, în care să aibă încredere că „E CE TREBUIE”. Fiecare decizie e însoțită de îndoiala ca nu e cea mai bună, și asteaptă cu înfrigurare și STRES ca viața să confirme sau să infirme alegerea făcută, asteaptă suferind, rezultatul alegerii. Să nu mai vorbim de frica ce îi însoțește la ideea că „au greșit”, poate din nou, si că și de data asta, în loc să găsească soluția pentru a-și construi „viitorul luminos”, în viața lor va fi un alt eșec, o nouă dezamăgire,o nouă necesitate de a o lua de la capăt. Atunci, se simt neputincioși,lipsiți de speranță. Se simt din nou învinși. Încet, încet, își pierd entuziasmul, răbdarea, forța, se îmbolnăvesc, și se declară învinși de destin.

Atata timp cat noi ne identificam cu mintea noastra, cu Eul nostru inferior, intreaga viață e un lung și continuu șir de alegeri care se determină una pe alta, și cel mai grav este faptul că oamenii nu știu să facă alegerile în așa fel încât sa le dea acel confort moral si psihic care să-i pună la adapost de îndoială, de frică, de așteptări care nu se adeveresc niciodată.

Oamenii suferă, se simt hărțuiți de viață, de condițiile de muncă, de persoanele care-i înconjoară, amenințați la orice pas de invidia, lăcomia și rapacitatea din jurul lor, și constată doar că sunt nefericiți. Majoritatea oamenilor se simt victime ale vieții, ale destinului, ei pur și simplu nu pot fi fericiți, nu găsesc „calea către fericire”..

Sunt la tot pasul, tot felul de lozinci motivaționale, citate celebre ale marilor înțelepți ai lumii, pe care oamenii le citesc, și atât. Deși sunt o chintesență de înțelepciune, ele nu ajung la destinație, nu schimbă nimic în viața celor care le citesc. Poate pentru că sunt rupte din contextul vieții lor, și o maximă e ca vârful unei piramide. Dar o piramidă, ca să aibă vârf trebuie să aibă și bază, iar baza este viața noastră de zi cu zi. Pur și simplu, oamenii nu înțeleg cum ar putea folosi toate astea în viața lor. Pare a fi o înțelepciune accesibilă doar celor care-au scris-o.Mulți sunt de acord cu ea, dar să-i găsească vreo aplicabilitate , nici vorbă.

Religia și spiritualitatea sunt la nivel de concepte, puțini știu cum să folosească asta în viața de zi cu zi. Omul citește un proverb, o maximă, un citat, într-un act de lectură, și se intoarce apoi la viața lui reală, cotidiană, în care trebuie să dea cu aspiratorul, să facă mâncare, să plătească facturi si, în care maxima relaxare e să-și plimbe cățelul. Și… viata e aceeași, anostă, plictisitoare, obositoare , stresantă și se scurge implacabil fără să poată fi atinsă fericirea… Citatele de pe net sunt demult uitate, și oricum, ele tin de literatură…nu? În cel mai fericit caz, învățătura rămâne undeva, în subconștient, unde, poate, „lucrează” spre evoluția noastră.. sau nu, după cum ALEGE fiecare.

E plin internetul de mesaje motivaționale dar câți aleg să se se lase motivați?

„ALEGEȚI CU INIMA!” ,este un mesaj inaccesibil majorității oamenilor de azi , deși are o vechime de mii de ani. Asta inseamna in traducere libera : Doamne, faca-se voia Ta! Ascultati glasul sufletului, aceea este voia Eului Superior ! Aceea este alegerea cu INIMA.

Marea provocare este să auzi glasul inimii, INTUIȚIA. Din acel moment, viața rămâne la fel, dar se schimbă complet percepția ta asupra ei, știi să faci alegerile potrivite pentru Binele tău suprem si… EȘTI FERICIT !

Acum o să spuneți, poate, că intuiția este apanajul celor spiritualizați. Ei bine, NU! Intuiția o are fiecare ființă de pe Pământ, ceea ce diferă este claritatea cu care o aude fiecare dintre noi, și ALEGEREA fiecăruia de a o asculta sau nu.

Cum în orice există un prim pas, primul pas este să conștientizăm ca ea există și că este la îndemâna tuturor. Restul e doar exercițiu, performanță si măiestrie !
Alegerile noastre sunt responsabile pentru orice suferinta cu care ne confruntam. E comod si usor sa dam vina pe altii, dar daca suntem sinceri cu noi insine, si refacem firul intamplarilor ajungem la un moment in care , desi am primit „informatia”(prin semne) ca ceva nu e in regula ne-am spus :sa incerc TOTUSI. Exista cateva cuvinte care ne vin in minte atunci cand analizam o situatie sau alta .
„Chiar daca azi” nu a fost totul cum mi-as fi dorit, exista un motiv obiectiv pentru asta, si „maine” va fi poate mai bine. Aceasta disponibilitate de a permite sa intre in viata noastra ceva care „azi” nu e in regula , in speranta ca „maine” va fi mai bine este primul moment in care permitem suferintei sa se apropie de noi. Daca ceva „azi” nu e bine , e putin probabil ca „maine” sa fie altfel… Faptul ca AZI nu e bine si TOTUSI….e primul SEMN ca facem o algere „gresita”.
Ideea de alegeri gresite,dealtfel, este ea insasi gresita, pentru ca orice decizie am lua la un moment dat, ea rezoneaza cu nivelul nostru de evolutie spirituala si este oportuna pentru evolutia noastra , prin urmare spiritual vorbind nu exista alegeri gresite.
In termeni umani, insa, o alegere gresita e considerata o alegere care intr-un final ne produce suferinta. Cand o situatie noua apare in viata noastra, ea este insotita de nenumarate „semne” prin care putem sa deducem daca este „bine” sau nu sa dam curs situatiei respective. Oamenii cred insa ca nu sunt suficient de evoluati ca sa primeasca semne. In realitate ei nu sunt suficient de atenti la aceste semne. Toti primim semne dupa care sa ne ghidam alegerile. Absolut toti. Dar nu toti le dam importanta cuvenita. Si mai mult decat atat, preferam sa obtinem un castig imediat pentru ego-ul nostru decat sa ne protejam sufletul de o suferinta mai mare in viitor. Semnele sunt intotdeauna pe intelesul nostru. Cand ne gandim la problema care ne preocupa, in jurul nostru apar „semnele”: Se ia curentul din senin, se opreste apa la robinet, cade o o carte de pe un raft si citim la intamplare un pasaj „sugestiv”, se sparge o teava, se rupe o bratara, ne ducem la un ghiseu si gasim inchis, auzim „intamplator” textul unui cantec…tot ce se intampla in acel moment in jurul nostru reprezinta un semn care ar putea sa ne ajute sa luam decizia corecta, sau cel putin ne arata care va fi evolutia evenimentelor…Nimic din ce se petrece in jurul nostru nu e intamplator ! Totul are o semnificatie, e un „semn” pentru ceva sau cineva…
Exista intotdeauna semne care arata daca sa faci ceva sau nu, daca sa cumperi ceva sau nu, daca sa accepti un job sau nu, daca sa intri intr-o relatie sau nu…Totul e sa fim atenti!
Sigur, intuitia e cea mai eficienta in luarea unei decizii. Multi insa nu stiu ce inseamna asta concret, si pare un lucru accesibil doar celor evoluati spiritual. E adevarat ca, cu cat gradul de evolutie este mai mare , acuratetea intuitiei este mai mare, dar semnele sunt la dispozitia tuturor. Cu ajutorul semnelor se poate exersa dezvoltarea intuitiei, asociindu-le cu diferite stari interioare care se genereaza la apritia lor. Urmarirea semnelor este o modalitate simpla de dezvoltare a intuitiei, dar in primul rand o modalitate eficienta de a tine suferinta la distanta…Evident, sunt multe cauze ale suferintei, unele din trecutul care nu poate fi schimbat, unele plati karmice precum bolile, si discutia este foarte ampla, dar eu vorbesc aici de acele decizii de zi cu zi prin care putem sa evitam o noua cauza pentru o suferinta viitoare…..de o scurtatura convenabila si accesibila pe drumul sinuos al evolutiei prin suferinta… Suferinta NU ESTE NECESARA decat pana cand intelegem asta !

Reclame

Un comentariu la “„SEMNELE”- mesaje divine, oglinda intuitiei

 • Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  w

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat asta: