Suflete pereche sau parteneri de viata?

S-a publicat Noiembrie 25, 2012 de Moniq

Iubirea este Absoluta.Viata este o continua relationare, si relationarea se face pe baza de rezonantze si compatibilitati intre „persoane”,ca forma de manifestare a iubirii. Aici exista anumite ierarhii ale sufletelor,analog ierarhiilor ingerilor. Desi in Sine toti suntem UNUL , formele de manifestare sunt variate, de la criminali pana la misionari .Niveluri si niveluri..de constienta.
cand vorbim de „suflete pereche” ne referim din punct de vedere uman la o individualizare a iubirii absolute…persoanele sunt forme de manifestare ale Sinelui in diferite stadii de constienta…”sufletul geaman” este cel mai compatibil cu propriul tau nivel de manifestare a Sinelui …cel cu care rezonezi maxim..
Sufletele pereche nu sunt neaparat acele jumatati perfecte la care visam cu totii, ci de cele mai multe ori sunt sufletele care ne provoaca la cea mai profunda evolutie spirituala; sufletele care ne asigura cel mai mare confort familial sunt partenerii de viata si de cele mai multe ori nu sunt …aceleasi persoane…
Plecand de la premiza ca evolutia se face prin suferinta este greu de imaginat o casatorie fericita cu un suflet al carui menire este sa „te faca sa suferi” ca sa evoluezi. O casatorie fericita este posibila cand cele doua suflete pereche sunt deja suficient de evoluate incat evolutia lor ulterioara sa nu presupuna suferinta ci, iubire, la un nivel mai inalt ,sa evolueze impreuna prin misiuni umanitare, etc.. Cei mai multi oameni isi intalnesc sufletul pereche , in acele iubiri mari si imposibile, dar nu asociaza aceste iubiri cu intalnirea sufletului pereche ,fiindca in perceptia lor, daca nu raman toata viata impreuna, nu e vorba de sufletul pereche . Ei se inchid in suferinta pierderii marii iubiri si cauta in viitorul partener de viata aceeasi mare iubire…in acel moment e necesara intelegerea rolului sufletului pereche si intelegerea ca parteneriatul in casatorie are un cu totul alt rol ( daca vrem neaparat o casatorie): aceleasi preocupari, aceleasi principii de organizare a vietii, cresterea copiilor, chiar si acelasi bioritm. Daca in urma trairii unei mari iubiri neimplinite nu intelegem ca tocmai ne-am intalnit sufletul pereche dar el nu e compatibil cu convietuirea, iar ca in partenerul de viata trebuie sa cautam compatibilitati concrete de convietuire , si ne raportam la acea iubire care ne-a marcat profund dar care nu avea nimic in comun cu convietuirea, ne invartim in cerc, cautand unde nu e, ceea ce am vrea noi sa fie. O mare iubire inseamna intalnirea sufletului pereche, dar daca ea nu e cu happy end, in cele mai multe cazuri, este pentru ca nu putem „duce” o astfel de relatie provocatoare de evolutie , a la long, o viata intreaga, nu suntem pregatiti pentru asta, iar despartirea este de natura sa ne „usureze” viata in perspectiva. Sufletele pereche se intalnesc mai des decat se crede, toti traiesc mari iubiri, sufera si-n felul asta evolueaza, dar nu toti au casnicii fericite, pentru ca partenerul de viata nu stiu sa si-l aleaga. Visand casatoria cu sufletul pereche apare refuzul pentru partenerii de viata potriviti ( celebrele cazuri in care cel pe care-l vrei -alias sufletul pereche- nu te vrea, iar cel care te vrea-alias partenerul de viata potrivit- nu-l vrei tu ) , si imposibilitatea gasirii linistii interioare din aceasta cauza. Pentru a putea avea o casnicie fericita cu „sufletul pereche geaman” este nevoie de un nivel inalt de evolutie personala al amandurora, de aceea se si intampla atat de rar. Cand vorbim de „suflete pereche” ne referim din punct de vedere uman la o individualizare a iubirii absolute. Persoanele sunt forme de manifestare ale Sinelui in diferite stadii de constienta…”Sufletul geaman” este cel mai compatibil cu propriul tau nivel de manifestare constienta a Sinelui,cel cu care rezonezi maxim.
Cei doi nu mai sunt preocupati de construirea relatiei, ea „curge”. Preocuparile lor sunt dedicate celorlalti oameni, indrumarii lor. Ei isi unesc fortele spre un tel mai inalt. Energia cuplului format din sufletele gemene este de 800 de ori mai mare decat a fiecaruia luata separat. Evolutia lor are loc prin iubire. Pana atunci,insa, relatiile au rol de autocunoastere si evolutie personala, iar aceasta evolutie se face prin suferinta, sau asumare-constientizare. Daca intelegem acest mecanism, simplu, ne putem accepta relatiile „premergatoare” intalnirii cu „sufletul geaman”, cu mai multa intelegere si detasare. Din perspectiva terestra, terminologia de „suflet pereche” este aferenta fazei de cautare a Sinelui prin provocari si suferinte menite sa conduca la descoperirea Sinelui…”sufletul geaman” este aferent fazei de DUPA…cand evolutia celor doi continua in Iubire. Spre deosebire de sufletele pereche, sufletul geamnan nu are rol in evolutia „personala”, el apare doar dupa ce fiecare este deja „intreg”. Sufletul geaman nu te „completeaza”, iti este complementar, apare din bucuria de a impartasi iubirea care SUNTEM.

Reclame

2 comentarii la “Suflete pereche sau parteneri de viata?

 • Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  w

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat asta: