Relatiile- prilej de autocunoastere

S-a publicat Iulie 3, 2013 de Moniq

In general,oamenii pierd prea mult timp intr-o relatie „nereusita” luptand cu partenerul ca sa-l „convinga”, de adevarul lor, despre cum cred ei ca ar trebui sa fie relatia, pana cand isi dau seama ca acea relatie este atrasa in viata lor pentru a-i face sa-si puna intrebarea: ce trebuie sa inteleg eu din aceasta situatie? care este mesajul acestei relatii despre mine? , si in timpul asta isi creeaza rani care-i fac indisponibili pentru ceea ce ar trebui sa insemne relatiile…prilej de autocunoastere. In momentul in care intr-o relatie apar „blocaje” , nu este constructiv sa luptam cu ele in sensul de a face totul pentru ca partenerul sa-si schimbe atitudinea.Trebuie sa recunoastem in oglinda programul din subconstient care atrage acel comportament care ne da disconfort. Asta inseamna ca este necesara o schimbare, schimbarea incepe cu tine, atunci cand intelegi ca ceea ce se intampla in afara ta este atras de interiorul tau si daca nu-ti place trebuie sa stergi programul distructiv inlocuindu-l cu unul constructiv. Nu lupta cu ceea ce nu-ti place ca si cand ar fi din cauza altora. Nu te incrancena sa ” lupti”cu un partener pentru a-i impune „adevarul” tau, ci priveste-l cu atentie , cu intelegerea ca el este oglinda unui aspect din subconstientul tau pe care trebuie sa-l constientizezi si sa-l accepti. Accepta ca este creatia subconstientului tau, sponsorizata de nemultumire, de frustrare, de asteptari si conditionari si decide sa schimbi frecventa de emisie pe recunostinta, bucurie, iubire. Multi oameni nemultumiti de vietile lor se lupta sa-i schimbe pe cei care , se poarta cu ei intr-un fel sau altul, se culpabilizeaza si se victimizeaza absolut inutil, pierzand timp pretios si energie inestimabila , cand ar putea trece repede peste orice „blocaj” daca nu s-ar lupta cu morile de vant, fiindca cu ceea ce te lupti persista si ceea ce accepti ca fiind propria ta creatie poate fi schimbat de catre TINE. Schimba frecventa de frustrare si agresivitate in una de iubire si compasiune pentru partenerul tau, oricum ar fi el.n-am vazut nicio relatie transformata prin cearta, ura, critica si reprosuri, dar am vazut multe relatii transformate prin iubire neconditionata. Odata ce ai schimbat frecventa de emisie, partenerul incomod ori se transforma, ori dispare din viata ta, iar pentru asta nu e nevoie de ani intregi de suferinte si asteptari iluzorii. Relatiile noastre sunt cele mai fidele oglinzi ale nivelului nostru de constienta, cele mai utile cai de evolutie personala, catre manifestarea in realitate a sinelui nostru divin. Noi interpretam aceasta realitate ca fiind obiectiva si ne identificam cu rolul nostru, prin prisma mintii noastre limitate, rationand cu toate limitarile ei, adunate in subconstientul nostru, din subconstientul colectiv de-alungul mileniilor de existenta terestra.

Perfectiunea este a spiritului nostru, nu a mintii noastre, este CEEA CE SUNTEM noi inafara de spatiu si timp, in absolut si atemporal, AICI SI ACUM, inafara de conditionarile mintii care sunt aferente doar manifestarii in corp fizic, unde exista timp si spatiu si unde spiritul nostru alege sa experimenteze anumite fatete ale vietii in tridimensional. Prin urmare din punctul de vedere al spiritului orice am experimenta in 3D este doar o experienta si astfel pentru spirit este o iluzie. Pentru minte aceasta experienta este cat se poate de reala. Constientizarea este tocmai intelegerea de catre minte a acestei paradigme, fiindca constientizarea nu este necesara decat mintii, spiritul STIE , nu are nevoie de confirmari. Daca noi ne identificam cu mintea noastra, totul este real, daca ne identificam cu spiritul nostru, totul este iluzie. Teoria devine practica atunci cand depasim conditionarile mintii si o subordonam spiritului, adica actionam in „aceasta viata” constient, cand intelegem cu mintea acest fenomen si reusim sa creem „realitatea”pe care ne-o dorim. Doar ca ceea ce ne dorim trebuie sa fie in acord cu alegerea spiritului nostru pentru a experimenta in aceasta viata, iar aici ne serveste comunicarea fluenta cu Sinele nostru superior pentru a STI ce si-a propus sa experimenteze, in acord cu Binele Suprem si in raport cu karma creata de anterioarele conditionari ale mintii. Depasirea conditionarilor mintii este conditie necesara pentru arderea karmei in vederea crearii constiente a unei realitati asa cum o percepe insasi mintea, perfectiune in viata terestra (acea practica despre care vorbeam) . Doar ca atunci cand se depasesc conditionarile mintii nu mai este necesara nici practica , nici demonstratia , ele sunt tot conditionari ale mintii, mintea devine un instrument al spiritului si ele se contopesc in Existenta perfecta. Noi cautam aceasta perfectiune inafara noastra , prin relatiile noastre. Noi cautam fericirea in relatii, prin relatii, si uitam complet ca fericirea este starea noastra divina naturala, care depinde in exclusivitate de noi, pentru ca fericirea este o stare generatoare de realitate, este cauza relatiilor fericite si nu un efect.

Mai greu este de facut diferenta intre fericire, ca stare, si fericirea / nefericirea izvorata din „trecut”, atunci cand oamenii privesc prezentul si vad in el boli, suferinta, si lipsuri…spunea cineva ca e usor sa fii fericit cand totul merge bine, dar cum sa fii fericit cand totul este anapoda in viata ta? e nevoie de o perceptie anume asupra vietii pentru a ne transforma… e simplu la un moment dat, la un anumit nivel de constienta, cand fericirea este o „alegere”…
Relatiile sunt intotdeauna despre ego, fiindca din punct de vedere divin relationam, chiar si daca suntem inconstienti de asta, cu toate fiintele… natura relatiei ne arata masura in care egoul ne mai conduce viata, sau este pus in slujba devenirii materiale a ceea ce SUNTEM dincolo de ego cu participarea lui…natura relatiilor ne arata exact unde ne situam pe scala nivelului de constiinta, ce aspecte mai sunt de „inaltat” si de aceea sunt cele mai pretioase lectii de viata…atat timp cat nu luam lucrurile personal si nu confundam fiinta perfecta care suntem cu iluzia imperfecta care relationeaza… atata timp cat suntem constienti ca fiecare disconfort trait intr-o relatie este de natura sa ne arate ceva important despre noi insine , ca trebuie sa ne puna sa ne intrebam : ce trebuie sa inteleg eu din aceasta situatie? Ce-mi arata aceasta relatie despre mine? Numai daca intelegem ca relatiile ne invata lectii de viata putem sa ne detasam si sa avem o perceptie corecta si fara suferinta in relatii. Daca refuzam sa privim relatiile in felul acesta vom continua sa ne preocupam de ceea ce ar trebui sa faca celalalt ca sa ne simtim confortabil in relatie, acesta foarte probabil nu va face nimic, vom iesi din relatie fara sa intelegem ceea ce ne-a arata despre noi, fara sa schimbam acel ceva, si vom intra intr-o alta relatie in care lectia se repeta, se schimba doar personajul..:)Daca intelegem ca fiecare disconfort dintr-o relatie este o umbra din constienta noastra pe care doar noi putem s-o luminam, relatiile devin o minunata sursa de autocunoastere. Daca am putea vedea in noi insine si fiecare persoana cu care relationam, fiinta perfecta care are un rol in aceasta viata, am relationa mult mai frumos si usor cu toti cei care ne inconjoara.
Relatiile sunt oportunitati de a intelege ca fericirea este independenta de altii, si toate posibilele provocari dintr-o relatie sunt menite sa ne arate , ca-ntr-o oglinda, cat de aproape sau departe suntem de fericirea din noi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: