CONDITIONARILE MINTII

S-a publicat Septembrie 24, 2013 de Moniq

Realitatea noastra fizica este creata de catre noi insine prin : gand, cuvant, actiune. Gandul si cuvantul creator este un concept mai usor de inteles. Gandesc pozitiv, spun ceea ce gandesc si pana aici toti pot spune ca exceptand sustinerea coerenta si constanta a unui gand totul e relativ usor. Ei, cand ajungem la actiune, foarte putini inteleg sensul de actiune creatoare. Actiunea creatoare este un acord intre ceea ce gandim, spunem si facem. De exemplu oricine se poate gandi la bunastare ( materiala, sanatate, relatii reusite ), poate spune „am bunastare”, dar cand se ajunge la actiune el actioneaza din frica, neliniste si grija ca DACA nu va fi asa, ce va face. Si primul lucru pe care il face este sa caute solutii, sa-si sporeasca economiile, sa mai caute un extrajob, sa mai dea un search pe fb, poate gaseste relatia perfecta sau o reteta miraculoasa de insanatosire, Si verbul devine A FACE ceva pentru a realiza bunastarea. In „realitate” actiunea corecta este sa se comporte ca si cum E deja instalata bunastarea. Convins FIIND ca ai tot ceea ce-ti este necesar, esti detasat, esti generos, esti sanatos, esti fericit. Nu mai cauti nimic de FACUT , ci accesezi pur si simplu ceea ce STII ca este deja la indemana ta. Daca vrei bunastare materiala comporta-te ca si cel mai bogat om din lume, FII generos, daca vrei sanatate comporta-te ca si cum bolile nu ar exista, daca vrei o relatie fericita, FII fericit ! Actiunea nu inseamna A FACE , ci A FI ceea ce gandesti si spui.
In mod paradoxal, cautarea cu ingrijorarea a solutiilor la probleme, mentine problemele in atentie si actualitate, ne mentine in frecventa de vibratie de frica, neincredre si ne indeparteaza de scopul de ale rezolva. Situarea pe frecventa de multumire si bucurie generata de „problema rezolvata” , ne aduce in cale solutia, fara niciun efort. Cand aveti o problema nu cautati solutia cu ingrijorare , ci cautati sa traiti bucuria rezolvarii ei , cu increderea ca gasirea solutiei este treaba Universului ,nu a voastra. Celor care isi inteleg „trecutul” , si „viitorul” li se dezvaluie, fiindca LEGILE sunt aceleasi. Doar ca trecutul este rezultatul ignorarii lor, iar viitorul este rezultat din cunoasterea lor. Si totul se intampla AICI si ACUM. Predictibilitatea viitorului este accesibila doar celor care stiind ce urmeaza, nu se plictisesc, nu deznadajduiesc, si sunt creativi. Pentru toti ceilalti viitorul ramane o enigma pentru a le intretine curiozitatea. In aceasta idee, casatoria dintre doi oameni presupune sa faci aceeasi alegere in fiecare ACUM, intr-o creatie constienta a realitatii tale.

Dealtfel, cele mai mari conditionari sunt cele legate de relatii in interdependenta umana.

IUBIREA e starea simtita la nivel de FIINTA si manifestata la nivel de PERSOANA. Masura in care persoana se identifica cu fiinta determina natura relatiilor interumane.Ele pot crea suferinta sau fericire. Depinde de conditionarile noastre. Depinde ce alegem sa vedem in acea relatie: o dependenta sau libertate.

Indragostirea nu este iubire, dar este preludiul iubirii; este mecanismul prin care atragem in viata noastra persoanele potrivite pentru a (re-)descoperi IUBIREA.
In iubire , nu exista spatiu si timp. Intr-o clipa de fericire se regaseste toata eternitatea si orice distanta dispare. Daca putem regasi aceasta traire o data , putem s-o regasim de cate ori vrem. Relatiile au doar rol de catalizator. Iubirea si fericirea sunt in noi, nu inafara noastra. Omul iubit nu ne poate face fericiti, poate doar sa ne reaminteasca cum sa ajungem la iubirea care suntem, cum sa descatusam fericirea din noi, sa ne re-aminteasca cat suntem de minunati. Uneori printr-un un cuvant, un gest, alteori printr-un gand, sau prin simpla lui existenta.
Oamenii isi distrug fericirea incercand sa faca clipa de fericire sa dureze, in loc sa regaseasca fericirea in fiecare clipa. Unii cauta fericirea in posesiuni, altii cauta fericirea in realizari, altii in relatii reusite. Ca dealtfel toate adevarurile, si atingerea fericirii este perceputa ca fiind un lucru atat de complicat incat nicicum nu poate fi atat de simplu: sa fii pur si simplu fericit, fara motiv, fara explicatii. Cu totii avem momente de fericire, orice relatie oricat de grea ar fi are momentele ei de fericire. Amintiti-va mereu momentele de fericire, retaiti starea si la un moment dat devine fireasca. Adevarul e intotdeauna atat de simplu, incat ne este greu sa-l credem. Fericirea e un deziderat atat de inalt incat ne e greu sa fim fericiti…avem mereu impresia ca mai trebuie ceva, ca (ne) lipseste ceva pentru a fi fericiti. Uitam prea usor clipele de fericire si cadem mereu prada suferintei. Suferinta ne e atat de cunoscuta, incat ne-a devenit naturala. Asa stim noi, ca suferinta e peste tot si fericirea e un ideal de neatins atunci cand traim in conditionarile mintii. Ce ar fi sa facem un exercitiu de imaginatie in care sa inversam polii…sa credem ca fericirea e peste tot si suferinta de neatins?
Totul este deja creat ca potentialitate, creatia realitatii este manifestarea uneia sau alteia din variantele potentialitatii infinite. De noi depinde depasirea conditionarilor mintii si alegerea fericirii!
Fericirea, ca si iubirea e o stare minunata, sublima. E atat de simplu sa fii fericit…Uneori, un simplu gand care-ti mangaie sufletul, face sa se reverse din tine o imensa fericire… pana la lacrimi…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: