Trezirea spirituala – eliberarea de suferinta

S-a publicat Noiembrie 27, 2013 de Moniq

Cineva spunea ca daca D-zeu a facut acest joc in care noi „am uitat” CINE SUNTEM, divinitatea insasi in multiple si variate forme de manifestare, de ce ar fi necesara si utila trezirea din acest joc?
Pai, DACA acest joc ar fi in „realitate” o bucurie si o manifestare „benefica” pentru toti , n-ar fi necesara trezirea, sau poate da…Insa, atata timp cat jocul devine „murdar”, cat timp sunt oameni care mor de foame si sunt exploatati la modul jalnic si josnic, trezirea ar fi cel putin utila, daca nu necesara. Atata timp cat ne identificam cu rolurile si uitam sa ne bucuram de viata, trezirea ESTE NECESARA. Evolutia spirituala nu exista in sine, noi suntem perfecti si evoluati DAR AM UITAT, si aceasta uitare ne aduce suferinta, boli, accidente, dezastre, la nivel individual si colectiv. Preferam de dragul „jocului” cu care ne-am identificat sa uram in loc sa iubim, sa invidiem in loc sa apreciem , sa fim tristi in loc sa sa savuram fiecare clipa de VIATA. Ne-am identificat cu rolul atat de mult , incat am ajuns sa fim convinsi ca ceea ce vedem este tot ceea ce este, ca mintea noastra limitata si separata de divinitatea noastra are suprematie, si aceasta separare nu aduce in vietile noastre decat suferinta. Si de ce oare apare suferinta? tocmai pentru a ne atrage atentia ca suntem pe o cale pe care nici macar nu ne-o dorim. Mi-e greu sa cred ca cineva , in mod constient ar dori sa sufere…si-atunci, eliberarea de suferinta este prin TREZIRE.
Ideea de evolutie, de trezire, inseamna mai degraba o dezidentificare cu corpul, o extindere a constientei catre alte dimensiuni ale fiintei, o intelegere si traire a multidimensionalitatii noastre, AICI si ACUM, unde nu exista spatiu si timp.
Evolutia este de fapt o tot mai larga deschidere a mintii limitate catre mintea Superioara. In momentul nasterii noastre ca oameni, noi limitam aceasta „nelimitare” intr-o forma de manifestare, numita corp, si care isi aroga o perioada de „timp” pentru manifestare. Atunci cand intelegem ca „timpul” este doar un instrument al manifestarii in plan fizic, „joaca” numita viata, este chiar amuzanta. Cand uitam, insa, si ne identificam cu iluzia, luam „joaca ” in serios si cream adevarate dezastre in manifestare. Si cand spun asta ma refer la umanitate si individ deopotriva.
Auzim mereu vorbindu-se de separare, cum ca aceasta ar fi CAUZA tuturor nepacerilor si suferintelor din aceasta viata. Ideea de separare se manifesta pe doua planuri : unul este planul separarii ego-ului nostru de divinitatea noastra ( ca individ) , de EU-l nostru, si altul este separarea privita ca spirit individual in spiritul colectiv in care TOTI SUNTEM UNUL. Daca unii dintre noi mai pot accepta ca spiritul „lor” se manifesta mai mult sau mai putin in viata lor, in functie de propriile limitari, ideea de UNIME din punct de vedere colectiv, inca nu este chiar bine inteleasa. Forta impersonala a creatiei este peste tot si in fiecare. Ea se individualizeaza , in manifestare, pe masura ce este experimentata UITAREA si se unifica pe masura ce se „trezeste’ fiecare individ, fiecare persoana. Fiecare nivel de acceptiune, deschidere a mintii sau altfel spus, ca un mod de exprimare, nivel de evolutie, situeaza aceste manifestari in cele doua mari grupe de materializare, sponsorizate de FRICA sau IUBIRE. Acestea nu sunt decat doua niveluri de vibratie situate la polul opus unul de celalalt. TREZIREA este utila pentru a iesi din vibratia de frica si a ascensiona tot mai mult vibrational in IUBIRE. „Trezirea” este utila si pentru a intelege ca „timpul” asa cum noi il percepem este o iluzie, el nu este liniar doar PARE, si ca prin extinderea constientei, dispar una cate una toate aceste „separari” aducatoare de suferinta. Eckart Tolle spunea ca „suferinta nu este necesara decat pana intelegem ca nu este necesara”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: