Resemnare vs acceptare: ratiune vs intuitie

S-a publicat Noiembrie 29, 2013 de Moniq

Diferenta majora dintre resemnare si acceptare este una de vibratie. Desi ele sunt la fel ca si mecanism de materializare , diferenta este una esentiala: Vibratia. Resemnarea este o vibratie joasa de neputinta si frustrare ,in fata unui destin implacabil,creat inconstient, iar acceptarea este o vibratie inalta de armonie si pace, in acord cu Planul Divin. Exista destin? Exista liber arbitru? Sunt doua mari intrebari existentiale . Fara a avea pretentia de a raspunde intr-un mod unanim acceptat, as spune ca exista ambele, la nivele diferite de acceptiune.Trecerea de la resemnare la acceptare se poate face prin liber arbitru. Spun se poate face fiindca oricum , mai devreme sau mai tarziu toti ajungem sa intelegem ca traim o realitate mentala, intr-un Univers mental, mai mult sau mai putin apropiat de Planul Divin la care toti trebuie sa ajungem. Liberul arbitru exista doar in planul „realitatii” experientiale, prin urmare din punct de vedere spiritual este o iluzie.Acesta este singurul aspect al existentei in care avem liber arbitru, planul dualitatii, in care exista bine/rau si putem „alege”.Putem alege sa traim in iluzie sau sa devenim constienti de ea. Putem sa ne impotrivim vietii si sa ne resemnam neputinciosi in fata ei si s-o denumim destin, sau putem sa acceptam realitatea asa cum este ea..DEJA PERFECTA… si sa traim in curgere , armonie si bucurie odata cu viata si s-o denumim co-creatie,aducerea in manifestare a Planului Divin, adevaratul Destin. Credinta noastra e lege.

Majoritatea oamenilor traiesc in aceasta UITARE a originii si apartenentei noastre divine si se identifica cu rolurile pe care le traiesc. Viata lor se materializeaza continuu si constant din gandurile lor si convingerile lor interioare, in mod automat, aparent fara ghidare din partea Inteligentei Superioare. Ei cred ca mintea lor limitata, personalitatea lor este cea care le creeaza realitatea. Din aceasta convingere provin toate stresurile majore din viata, din aceasta responsabilitate uriasa fata de ei insisi, fata de familiile lor, uitand ca „CINEVA ACOLO SUS” ii iubeste. Toate problemele cu care se confrunta sunt ATRASE in viata lor de catre propriile ganduri si credintele mintii lor, dar in acelasi timp ele sunt PERMISE de catre Mintea Superioara TOCMAI pentru a-i aduce in situatii limita, in care sa CEDEZE suprematia ratiunii in favoarea intuitiei, sa cedeze incrancenarea de a lupta cu viata, sa renunte la resemnare si sa ACCEPTE ca dincolo de ceea ce vad ei e mult mai mult, dincolo de ceea ce mintea intelege e o inteligenta infinita, ca dincolo de probleme exista solutii, si dincolo de materie e energie si informatie care o creeaza, o aduce in si o mentine in manifestare, dincolo de inteligenta umana exista o inteligenta superioara care o guverneaza. Fiecare om, fiecare persoana, prin experienta proprie, intelege si traieste mai devreme sau mai tarziu aceasta trecere de la resemnare la acceptare. Nu exista alta varianta… fiecare in ritmul lui. Acesta este punctul de vedere din care oamenii se impart in doua mari categorii si aici isi spune cuvantul liberul arbitru: cei care VOR sa -si transforme viata si cei pe care viata ii transforma. Aceasta e singura alegere. Aceasta transformare se poate face asumat, prin cunoastere, intelegere, acceptare si traire, sau prin suferinta, boli, accidente, neintelegere si resemnare.

Multi aud spunandu-li-se: transforma-ti viata! si ei se uita lung , se intreaba : ce-o mai fi si asta? Si da , suna ciudat daca crezi ca mintea ta e capabila sa transforme in altceva ceea ce a format deja… asta e si explicatia sintagmei : nu poti rezolva o problema cu aceeasi gandire care a creat-o. Si e logic. Mai putin logic este ca Inteligenta Superioara poate fi accesata oricand de catre oricine daca reuseste sa-si depaseasca limitele mintii care spune : asa ceva nu exista ! si e mai putin logic, spre deloc, faptul ca aceasta accesare se face prin intuitie…nici nu s-ar putea altfel. Altfel ar insemna sa acumulam in mintea noastra umana toata cunoasterea din Univers, ceea ce LOGIC nu se poate. Dezvoltarea intuitiei este cea care permite accesarea a tot mai multa informatie Superioara si pe masura ce acest „robinet” este deschis, el se deschide tot mai mult. Prin urmare cel mai greu e primul pas. Increderea in intuitie si mai ales in functia ei. Toti oamneii au intuitie dar ea este adormita, amortita si bruiata constant de catre minte. Recunoasterea, dezvoltarea si ascultarea intuitiei in locul mintii limitate este o chestiune de alegere : Alegerea de a te situa pe o vibratie superioara, in rezonanta cu Mintea Superioara si de a o asculta, constient fiind de faptul ca ea exista. Transformarea vietii se face trecand de la dezacordul cu MINTEA SUPERIOARA , la acordul cu aceasta, se face trecand de la resemnarea ( mintii) de vibratie joasa la acceptarea ( intuitiei)de vibratie inalta .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: