Spirala vietii

S-a publicat Martie 4, 2014 de Moniq

Noi suntem fiinte multidimensionale, insa majoritatea oamenilor cunosc constient doar aceasta dimensiune , 3D , in care se desfasoara viata pe Pamant, fara sa fie constienti de infinitatea si multidimensionalitatea noastra ca fiinte divine. Trairea in aceasta paradigma se numeste trairea in dualitatea bine -rau, ca nivel de intelegere si acceptare. Un om identificat cu persoana , cu rolul ei din aceasta viata isi va ghida existenta in mod inconstient de natura sa divina, prin deciziile aparente ale mintii sale. El va crede in destin intr-un mod fatalist, implacabil. Si are dreptate. Pentru el, faptul ca sufletul lui a ales inainte de reincarnare sa invete anumite lectii in aceasta viata este complet nesemnificativ, pentru simplul fapt ca nu-si aminteste. Tot Universul lui se invarte in jurul persoanei sale si intelegerea lui este limitata la acest nivel. Isi doreste o viata fericita, bunastare, sanatate, ceea ce uneori se „intampla”, alteori nu. Are dorinte identice cu ale celorlalti care se pot rezuma in enumerarea de mai sus, ba mai mult, intra si in competitie cu altii pentru a le obtine, fiindca atunci cand toti vor acelasi lucru si mai mult sa-l ia unul de la celalalt ( vezi afaceri de orice tip )se naste inevitabil „concurenta”( eu sunt mai tare) , comparatia ( altul are si eu nu ) urmata de dorinta ” sa moara capra vecinului” nascuta din invidie. Aceste manifestari sunt „firesti” , sa zicem, pentru acest nivel de acceptiune, cand omul CREDE ca el, personal FACE si drege pentru A AVEA.
Daca insa , spre exemplu, o lectie de viata asumata inainte de nastere este lectia generozitatii si omul, desi are bani, este avar si malitios foarte probabil el va pierde aceasta avere, pentru simplul motiv ca nu si-a invatat lectia respectiva. Si va da vina pe destin sau pe CEILALTI care au fost instrumente in infaptuirea planului divin. Va dezvolta resentimente fata de semenii sai care l-au „inselat” si va cultiva dusmanii nefondate, pentru simplul fapt ca va lua lucrurile la modul personal, fara sa stie ca de fapt este o lectie pentru el, iar persoanele implicate sunt simple instrumente .Aceste aspecte se vor tot rostogoli generand ceea ce se numeste lantul karmic. Da, dimensiunea 3 D este planul efectelor ( fara a li se cunoaste cauza) si in acest plan functioneaza legea karmei. Tot tricotand la efecte karma se tot perpetueaza. Doar trecand in planul cauzalitatii se pot modifica efectele. Iar planul cauzalitatii nu se afla in 3D. Acesta este motivul pentru care puterea gandului necesara pentru indeplinirea unei dorinte NU ESTE SUFICIENTA.

Stim cu totii ca unele dorinte se realizeaza, altele nu. Spunem, sau ar trebui sa spunem mereu la fiecare dorinta :Faca-se voia Ta, Doamne! Daca aceste dorinte coincid cu planul divin al sufletului nostru ,in aceasta existenta, se realizeaza, daca nu, nu. Prin urmare la acest nivel de intelegere a vietii dorintele ni se indeplinesc doar daca servesc binelui nostru suprem. Cum insa nu stim care e acesta, ratacim intre dorinte implinite si neimplinite si e si firesc sa fie asa. Daca am cunoaste planul sufletului nostru pentru aceasta viata ne-am dori doar ceea ce serveste binelui nostru suprem si toate dorintele ni s-ar indeplini, doar ca atunci nu le-am mai putea numi dorinte, nu-i asa?
Dorintele sunt inutile atata timp cat nu corespund planului nostru divin, pentru simplul motiv ca nu se indeplinesc, iar daca urmam planul divin ele sunt derizorii.
Si atunci cum ne putem ghida viata in acest punct? raspunsul este simplu: nu putem ! Viata noastra va fi ghidata de „intelegerile” pe care le-am facut cu alte suflete inainte de a ne naste, dar pe care nu ni le amintim. De aceea se spune ca suntem adormiti, inconstienti. Si e adevarat. Ne identificam cu rolurile fara sa stim ca ele sunt orchestrate de catre Inteligenta Superioara.

Toate aceste experiente au insa rolul de a ne TREZI, de a observa si intelege ca EXISTA o Inteligenta Superioara care orchestreaza vietile nostre si sa intram in contact cu ea, sa devenim una cu ea. Cum? Prin intuitie, constientizare si acceptare.

Accesarea intuitiei reprezinta un alt ciclu in spirala vietii, unii il numesc un alt nivel de constientizare a divinitatii.
Prin intuitie Inteligenta Superioara ne da informatii pas cu pas , ne ghideaza pas cu pas pentru a indeplini planul divin cu care ne-am nascut. Acum nu ne mai simtim frunze in vant, Stim ca ne-am asumat anumite experiente in acesta viata si suntem mai degajati. Spun mai degajati dar nu total degajati fiindca ramane frica de necunoscut. Unde ma va purta intuitia? Ma va purta spre o viata indestulata sau plina de lipsuri?

Acesta este un moment crucial in asa numita evolutie spirituala: INCREDREA ca ORICE s-ar intampla este spre binele nostru suprem si abandonul total in mana divinitatii. Constientizarea Sinelui nostru suprem si increderea absoluta in EL inseamna ACCEPTARE. Daca la nivelul anterior accesam prin intuitie sporadic Sinele, acum traim in Sine, total abandonati ca persoane. In literatura de specialitate se numeste iesirea din dualitate, transcenderea karmei personale, moartea Ego-ului. Abia aici intervine asa numita creatie constienta. Prin atentia noastra noi putem sponsoriza aspecte pe care le dorim sau nu in viata noastra si le vom aduce in acest fel in manifestare. Acest lucru este posibil fiindca a fost depasita dualitatea, si creatia realitatii rezulta din totala armonie cu Universul.

La acest nivel viata curge prin noi, fara nici un obstacol, dorinta sau nemultumire, traim viata din plin. La acest nivel accesam abundenta pe toate planurile si aducem in manifestare bucuria de a trai. Suntem feriti de boli , de accidente, de neimpliniri. Noi nu mai existam ca persoane ci ca fiinte divine care au si un corp fizic. Corpul fizic este doar o mica parte ( partea condensata) din ceea ce noi suntem : fiinte infinite de lumina.

RAMANE insa, si asta e o capcana in asa numita realizare a Sinelui, KARMA COLECTIVA. Ramanem in anumite privinte tributarii subconstientului colectiv si aici se includ anumite boli ( aceasta este explicatia faptului ca si iluminatii vremurilor au suferit de anumite boli) si moartea fizica. Presupunand ca iluminatii, marii maestri se pot vindeca de boli ,si acesta este deja momentul istoric pe care-l traim, ei nu pot inca sa „sfideze” karma colectiva care CREDE in Moartea fizica. Sigur, si aceasta transformare este privita diferit in functie de nivelul de acceptiune, dar face parte dintr-un alt ciclu din spirala vietii.

In UNIME suntem fiinte de lumina care se intrepatrund si se determina reciproc in existenta experientiala. Toti suntem UNUL.
La acest nivel de acceptiune intelegem ca ceea ce exista cu adevarat este doar IUBIRE in diferite forme de manifestare. Si spirala vietii urca si urca… in multe planuri :4D, 5D, 6D….si viata continua AICI si ACUM.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: