Iesirea din iluzie : transcenderea karmei

S-a publicat Martie 6, 2014 de Moniq

Relatiile karmice se vindeca doar prin iubire. A iesi dintr-o relatie plin de resentimente , nu face decat sa perpetueze karma. De aceea, nu e suficient sa inchei concret o relatie pentru a merge mai departe, e absolut necesara vindecarea ei. Relatiile nevindecate devin harta bolilor fizice ,si vor reveni iar si iar , in diferite „forme” pana la completa vindecare : IUBIREA. Vindecati-va relatiile iubindu-i pe care care v-au ranit si pe cei pe care i-ati ranit cu voie sau fara de voie.
E greu sa iubim neconditionat atata timp cat ne identificam si ii identificam pe ceilalti cu „persoana” , fiindca luam totul la modul personal si real…daca stim insa ca persoana este doar un rol al unei fiinte de lumina ( rol de care nu este constient), putem spune : Iarta-l Doamne ca nu stie ce spune ( face) ! Chiar daca nu mai relationam la nivel de persoana , nu putem sa nu-l iubim la nivel de fiinta .. Cand te certi cu cineva in vis ( in timpul somnului) nu poti fi suparat pe el si dupa ce te trezesti. Totul e sa faci diferenta intre ele. Resentimentele pot exista numai intre persoane care dorm si percep visul ca pe o realitate. Cand esti treaz, stii ca daca esti suparat pe cineva esti suparat pe tine, daca faci un rau cuiva ti-l faci tie, fiindca suntem UNUL..

Relatiile karmice se produc si se perpetueaza prin identificarea cu corpul si mintea, cu persoana, cu egoul, si se vindeca prin recunoasterea divinitatii ( Realizarea Sinelui) din fiecare persoana, ca fiinte de lumina, aflate in uitare de Sine, prin iesirea din iluzia mintii care se identifica cu rolul( persoana),prin transcenderea karmei.Transcenderea karmei se poate face prin suferinta sau iubire.
Cum spunea E. Tolle : „Suferinta este necesara pana cand intelegem ca nu este necesara.” Nu mai e necesara cand constientizam ca suntem iubire , ca suntem fiinte divine , ca expresia noastra autentica este iubirea, si TOTI suntem UNUL.Toti suntem fiinte divine mai mult sau mai putin constiente de propria divinitate. Recunoasterea divinitatii in noi insine este exprimata prin „Realizarea Sinelui”.
In Realizarea Sinelui, care este destul de inaccesibila multora chiar si ca intelegere a expresiei si a fenomenului, este poate utila o analogie cu filmul, filmul de cinema. Nimic nu e intamplator, si viata are la indemana TOATE instrumentele necesare pentru a intelege Realizarea Sinelui, printre altele si aceasta analogie a filmului cu viata.

In industria filmului sunt actori, regizori, scenaristi si producatori.Imaginati-va o casa de productie (Universul, Creatorul, Dumnezeu) formata din multi producatori ASOCIATI cu parti egale ( Sinele Superior sau Supraconstientul), regizori ( constientul), scenaristi ( subconstientul )si actori ( persoana ). Viata unui om este ca un film in care el este si producator (Sinele) si regizor si actor(persoana). Imaginati-va ca aceasta viata este unul din filmele in care joaca un actor. Poti sa „te identifici cu rolul”, in timpul filmarilor ( viata actuala) si ramai „ancorat in iluzie”,in Maya, sau sa fii constient ca este doar o iluzie, si ca TU CEL real ESTI cel din spatele scenei. In felul acesta se pot intelege ,prin analogie, mecanismele utile in Realizarea Sinelui si unele expresii uzitate in spiritualitate fara sa mai para atat de abstracte: In aceasta viata jucam un rol ; majoritatea dintre noi se” identifica cu rolul”, fara sa fie „constienti „de CEL care ESTE ,producatorul filmului , CONSTIINTA. A „ramane martor” inseamna a privi cu detasare filmul tau fara a te identifica cu rolul, fiind constient ca e doar un rol. „Iesirea din iluzie „( iesirea din matrix) inseamna trezirea actorului care se identifica cu rolul, si „realizarea” faptului ca joaca intr-un film . „Realizarea Sinelui” inseamna recunoasterea CONSTIENTA ( in timpul filmarilor) a faptului ca in spatele scenei ESTI producatorul filmului si nu doar un simplu actor ( persoana identificata cu mintea si corpul). Ca sa intelegem, prin aceeasi analogie, ce inseamna AICI si ACUM, atemporalul, putem presupune ca TOATE filmele in care jucam ca actori ruleaza deodata si instantaneu pe ecranul infinit al imaginatiei care le da nastere.” Constienta extinsa”” inseamna perceperea si trairea acestei analogii cu adevarat, in realitate, si nu doar ca o simpla analogie.

A te identifica cu filmul tau inseamna a trai in conditionarea tridimensionalului, ca o persoana limitata de timp si spatiu. Prin Realizarea Sinelui se produce trezirea, dezidentificarea. A nu te identifica cu rolul nu inseamna a-l nega ci a-l privi cu detasare si a-l crea prin creativitate.A nu te identifica cu rolul inseamna sa stii ca el poate fi oricand schimbat, e doar o joaca.

Iesirea din dualitate inseamna mai mult decat Realizarea Sinelui, inseamna mai mult decat sa stii ce nu esti: o persoana limitata de corp si minte, inseamna mai mult decat sa STII cine esti, inseamna sa aduci in manifestare ceea ce ESTI, sa unifici limitatul cu nelimitatul fiintei, mintea cu spiritul si existenta tridimensionala cu alte dimensiuni. Sa Fii cine ESTI , aici si acum, constient de multidimensionalitatea TA, sa FII si producator si regizor si actor in acelasi timp, deplin constient. Maya e ca un teatru imens de operatiuni, care desi e iluzoriu nu e intamplator.Daca singurul ei rol ar fi sa ne faca sa stim CINE SUNTEM n-ar avea sens, fiindca inafara experientei pamantesti noi stim cu totii cine SUNTEM. Ar fi suficient sa ramanem ca spirite neincarnate. Marea provocare in Maya este sa aducem in manifestare tridimensionala ceea ce SUNTEM= FIINTE DIVINE, sa unificam multidimensionalitatea noastra prin extinderea constientei si depasirea limitarilor, sa lucram si sa conlucram constient cu invizibilul fiintei noastre in planul vizibil.

Cei care pot privi detasati acest festival de film , care este viata, isi recunosc si rolul de producatori( Sinele) . Nu se pot revolta impotriva propriilor roluri si nici impotriva rolurilor altora, sunt creativi si creatori, traiesc in IUBIRE. Ei nu mai pot perpetua sau dezvolta relatii karmice deoarece este rupt lantul iluzoriu dual care le perpetueaza, au iesit din conditionarile mintii. Crearea realitatii se produce prin Gratia Divina in care se „scalda”, cu iubire.

Reclame

2 comentarii la “Iesirea din iluzie : transcenderea karmei

 • Buna dimineata Monica, as dori sa iau legatura cu tine pentru consiliere, te-as ruga, daca se poate, sa-mi spui cum: o adresa de mail eventual. Multumesc.
  Mariana

 • Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  w

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat asta: