Legea atractiei-instrument de autocunoastere

S-a publicat August 29, 2016 de Moniq

Inainte de a ne grabi sa folosim Legea Atractiei asa cum e prezentata in cartea The secret , pentru aducerea in manifestare a dorintelor noastre, ar fi extrem de util sa folosim aceste informatii in procesul de autocunoastere. Observarea a  ceea ce am atras deja in manifestare, cautand sensul si mesajul a ceea ce am atras deja sau continuam sa atragem , este mult mai utila decat sa incercam sa sarim peste etape, urmarind realizarea dorintelor. Ceea ce am atras este de o importanta foarte mare, mult mai mare decat cea pe care suntem tentati sa i-o atribuim, fiindca ne arata actualul nivel de constiinta. De obicei refuzam ceea ce am atras, refuzam sa intelegem de ce am atras, si fara sa-i acordam importanta cuvenita, ne straduim sa atragem altceva, ramanad insa pe acelasi nivel de constiinta. A fi prezent si constient inseamna sa intelegi ce si de ce ti se intampla ACUM , insa oamenii prefera sa ignore ceea ce li se intampla acum si se concentreaza mai mult pe ceea ce doresc sa li se intample in viitor, prin implinrea dorintelor pe care le au acum. Inafara relatiilor „ideale” in care iubesc si sunt iubiti, reciproc, oamenii atrag in viata lor relatii in care iubesc fara sa fie iubiti , sau sunt iubiti fara sa iubeasca. Excludem din capul locului relatiile reciproce , asa zis de iubire, bazate insa pe dependente sau atasamente reciproce. Prin urmare fiecare relatie are un mesaj clar pentru cei doi implicati. Daca esti iubit fara sa iubesti, e simplu, fiecare stie cum sa „scape” din mreje , insa foarte putini inteleg si mesajul, fiindca toti se concentreaza cu precadere asupra situatiilor in care iubesc fara sa fie iubiti ( caci astea sunt cele dureroase 😎 ,ating orgoliul si egoul ). Atunci cand esti iubit fara sa iubesti , de obicei, nu te simti atras de persoana respectiva pentru ca nu-ti plac anumite aspecte pe care le manifesta. Ceea ce nu prezinta interes , si nu prea intra in sfera de atentie, este ca aceste aspecte sunt propriile tale aspecte din subconstient, neacceptate sau nevindecate. Acea persoana nu te iubeste „intamplator”…este modul prin care sufletul iti arata ce umbre ale tale trebuie sa luminezi si sa imbratisezi cu iubire. In general se creeaza un tipar al persoanelor care se indragostec de noi, la fel ca cel al celor de care ne indragostim. Indragostirea este modul de atractie in manifestare a ceea ce trebuie sa experimentam pentru a intelege mesajul. Cel mai distructiv este sa ignoram mesajul si intr-un caz si-n celalalt fiindca ratam mesajul si nu invatam lectia.

Auzim mereu de aceasta sintagma : invata lectia, intelege mesajul dar foarte putini reusesc asta cu adevarat. Invatarea lectiei inseamna ridicarea nivelului de constiinta.

Mesajul unei relatii se refera intotdeauna la noi , nu la celalat. Folosirea corecta a „oglinzii ” exterioare este cel mai util mod de a percepe o relatie si a intelege cu adevarat Legea atractiei.

Prin urmare subliniez importanta acordarii atentiei catre ceea ce atragem in fiecare moment pentru a „vedea” adevaratele noastre resorturi interioare, fiindca exteriorul este imaginea interiorului nostru.

Partenerul pe care il atragem in viata noastra este INTOTDEAUNA in rezonanta cu interiorul nostru. Poate fi atras prin complementaritate in rezonanta, cand unul e victima si celalalt  agresor, sau prin similitudine cand este imaginea in oglinda a interiorului nostru neconstientizat si neacceptat, dar el confirma intotdeauna convingerea mea interioara despre mine si imi arata exact gradul de iubire de Sine pe care il am. Prin ceea ce ma deranjeaza la el/ea imi indica exact ce anume nu imi place la mine. Constientizand ca acel aspect este convingerea mea interioara dspre mine aflu cu exactitate ce aspect umbra trebuie sa luminez in subconstientul meu si sa-l alchimizez cu iubire de sine. Acceptand si imbratisand cu iubire un aspect neplacut din subconstientul nostru el se alchimizeaza, dispare din manifestare. Atata timp cat luptam cu el , persista in manifestare. Procesul de acceptare cu iubire a propriilor noastre umbre le lumineaza. Asta inseamna alchimizare, tranformarea umbrelor in lumina prin iubire si acceptare.

As vrea sa dezvolt acest aspect pentru ca de-alungul timpului am observat in cadrul sedintelor de terapie ( vindecare) ca este aspectul cel mai greu de inteles si aplicat in cadrul procesului de vindecare.

Multi oameni reusesc sa identifice un tipar repetitiv, pot sa identifice ( cu putin ajutor ) programul distructiv care le genereaza acea manifestare dar nu stiu sa alchimizeze aceste programe, continua sa se invarta in ele desi le-au constientizat. Constientizarea unui program distructiv este doar un pas in vindecarea lui. Al doilea si cel mai important este alchimizarea acestui program distructiv prin ridicarea nivelului de constiinta.

Primul pas ( constientizarea nivelului de constiinta ) are o singura mare capcana, aceea de a nu intelege Legea atractiei si de a nu intelege ca daca ceva este deja prezent in realitatea noastra este atras de interiorul nostru, tocmai pentru a fi alchimizat in iubire de sine, neintelegere care vine la pachet cu negarea ” eu nu sunt asa”.

Al doilea pas ( alchimizarea programului distructiv) are o importanta uriasa pentru ca are rolul de a ne ridica vibratia in nivelul de constiinta.

Aici apare insa marea „problema”. Nicio situatie neplacuta nu poate fi rezolvata de pe acelasi nivel de constiinta din care a fost creata ( atrasa in manifestare ).

Ridicarea nivelului de constiinta se face prin invatarea lectiei sau lectiilor necesare acestui parcurs evolutiv.

Constientizand ca rulam in subconstient un program distructiv in banda de frecventa a nivelui de constiinta „frica” sau „ura” , modul de alchimizare a acestui program este „mutarea” prin alegere constienta in banda de frecventa de „curaj” si „iubire”.

Forta de materializare a acestei noi situari in alta frecventa de vibratie va genera o alta situatie abia in momentul in care patrunde in subconstient. De aici apar capcanele . Ex: Am observat ca in mod repetitiv atrag in manifestare un tipar al unor persoane geloase, constientizez ca este programul meu interior de neincredere in sine cel care ruleaza , si pana aici e relativ simplu. Marele salt se produce in momentul in care alchimizez acest program de victima si-l transform in program de siguranta de sine si incredere.

Intrebarea cea mai frecventa si cea mai spinoasa este :cum?

Raspunsul cel mai simplu : prin ridicarea nivelului de constiinta de la cel de victima la cel de incredere in sine , prin extinderea constientei de Sine, prin trecerea deliberata la un nivel de constiinta superior.

Concret: identificarea prin constientizare a nivelului actual de vibratie ( de constiinta ) , intelegerea fenomenului de atractie si alegerea deliberata prin convingere si actiune conforma cu noua convingere a unui nou nivel de constiinta. Daca eu continui sa ma consider o victima toata constientizarea faptului ca sunt o victima nu foloseste la nimic…voi continua sa atrag ceea ce cred adanc ca sunt. Prin constientizare forta de manifestare a programului distructiv dispare instantaneu dar daca nu se face saltul in constiinta el va fi reactivat prin convingerea interioara neschimbata. Exteriorul este un bun barometru al schimbarilor interioare daca nu se confunda cauza cu efectul. Ceea ce emitem ca nivel de vibratie aferent unui nivel de constiinta se aduce in manifestare prin Legea atractiei si rezonantei. Nu pot sa atrag in realitatea mea , ca imagine in oglinda, ceea ce eu nu Sunt. Fiecare nivel de constiinta are un tipar in manifestare. Obervand manifestarea pot determina exact nivelul de constiinta, nu invers. Multi spun : pai sunt asa sau gandsc asa, pentru ca asta se intampla…realitatea este ca asta se intampla pentru ca sunt asa, asta e nivelul meu de constiinta. E foarte putin important ce credem constient ca suntem, forta de manifestare este in subconstient, in convingerile interioare pe care nu le cunoastem dar ne sunt revelate in fiecare moment prin ceea ce atragem in manifestare. Oricat am mentaliza o dorinta ea nu se materializa decat cand nivelul nostru de constiinta este compatibil cu acea vibratie, si atunci nu mai este necesara mentalizarea cu puterea gandului, materializarea se face spontan prin intentie. Atata timp cat incercam sa aducem in manifestare o dorinta care nu rezoneaza cu nivelul nostru de constiinta ne pierdem timpul si energia inutil. Realitatea se manifesta in rezonanta cu nivelul nostru de constiinta, prin urmare trebuie sa folosim corect Legea atractiei fara sa sarim peste etape. Intai determina nivelul actual de constiinta observand ce atragi, ridica nivelul de constiinta si implicit vibratia, si pe cale de consecinta manifestarea va avea alte componente, alt gen de realtii , alte dorinte care pot fi indeplinite, etc.

Realitatea imi confirma convingerea mea adanca despre mine. Daca nu imi place realitatea trebuie doar sa-mi schimb convingerile care produc aceasta realitate. Degeaba ma obstinez sa aduc in manifestare dorinte care nu rezoneaza cu convingerile mele interioare.
Cuvantul cheie este deci Schimbarea interioara , schimbarea nivelului de constiinta. Constientizarea unui program distructiv imi arata ce trebuie sa schimb in perceptia mea despre mine, alchimizarea lui se face schimband perceptia mea despre mine, ridicarea nivelului de constiinta prin iubire de Sine.

Ridicarea nivelului constiintei de la un nivel la altul se face prin iubire de Sine si acceptare a dualitatii ca fiind doar o forma de manifestare, fara identificare cu sinele inferior, prin largirea perspectivei umane catre celelalte dimensiuni ale ei, dincolo de cele fizice. Fiecare nivel de constiinta poate fi constientizat sau nu in functie de nivelul de constienta. Putem fi constienti de constiinta noastra sau sa dormim in iluzie. Putem sa constientizam propriile limitari ale constiintei sau sa ne identificam cu ele. Asta este alegerea noastra. Putem sa ne extindem constienta catre nivele tot mai mari de constiinta.

Intelegand ca sunt o fiinta care experimenteaza in corp fizic dualitatea bine /rau mi-am insusit si aspecte negative in aceasta fizicalitate, dar nu ma identific cu ele, le observ, le constientizez si le accept ca facand parte din joc, nu lupt cu ele ca sa dispara, ma iubesc si ma accept asa cum am ales sa ma joc. Le imbratisez cu iubire si in felul acesta se alchimizeaza, sunt transformate din umbre in lumina. Inteleg ca jocul are  si forme de manifestare negative si le accept asa cum sunt. Inteleg ca oamenii sunt instrumentele divinitatii in acest joc si fiecare are un rol tocmai pentru a-l ajuta pe celealt sa-si constientizeze si sa-si depaseasca aceste idntificari cu lumea materiala. Regret ca stric imaginea romantica a relatiilor dar romantismul este doar modul de functionare a legii atractiei, e sosul….alta e ” „bucatica”. Esentialul este ridicarea nivelului de constiinta prin intermediul fiecarei relatii din viata noastra. Acest lucru poate fi inteles insa doar la un anumit nivel de constiinta. Pana atunci ridicarea pe treptele inferioare ale nivelului de constiinta se face inconstient, prin suferinta si multa , multa ignoranta, care face destul de anevoios acest proces, dupa cum putem observa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: